tiistai 2. elokuuta 2022

ELOKUU

31.8.2022 keskiviikko

Loppukuu menikin hommissa, ompelin aitassa, leikkasin vielä yhden lakanamekon, piirtelin kaavoja,


pihaa talvikuntoon ja kaikkea järjestelyä. Ja sitten eilen tuli syksy, oikeasti! Tähän saakka on voinut pihalla kuopsutella t- paita päällä, tänään piti atsiä pipo, toppis ja hanskat! Mutta näin se vaan menee, vuodenajat vaihtuu, tosin kesä on aina liian lyhyt! 





24.8.2022 keskiviikko

Olipa kova ukkonen ja kaatosade aamusella! Sateen loputtua ihmettelimme missä ankat, ei näkynyt terassilta. Menin sitten tarhalle ja voi hurja, olipa vesi noussut joessa ja ankat tietysti uivat siellä ja tonkivat juuria! 


 

 



Järjestelen kuvat ja kirjoitan niihin, kunhan avaan läppärin, tämä iPad ei suostu siirtämään kuvia eikä niihin voi kirjoitella 😳








23.8.2022 tiistai



Kylläpä ankat kasvaa vauhdilla. Olin 5 päivää kaupunkikodissa ja sillä aikaa ankat olivat oikeasti kasvaneet huimasti! Tuo musta näyttäisi olevan uros äänestä päätellen. Yksi ankoista viheltää, sen ääni kuulostaa ihan vihellykseltä! Yksi aikuinen ankka vaelsi muutamana päivänä pihalla tarhan ulkopuolella, mistä lie päässyt pihalle? Luultavasti joen kautta, kun järsivät juuria, eikä sitten osannut enää palata takaisin. Onneksi ankka on laumaeläin, eikä lähtenyt yksin minnekään aidan viereltä. Huomasin sen seuraavan koko ajan tarhassa olevia ankkoja ja sitten kekkasin laittaa herkkuruokaa laariin ja sidoin portin narulla avoimeksi, siirryin itse syrjemmälle. Jihuu, se onnistui, ankka juoksi portista tarhaan ja ruokalaarin luo! Seppo laittoi muutaman rautaputken lisää joen reunaan, mutta seuraavana päivänä ankka taas viipotti pihalla. Nyt osasin jo houkutella sen portista ruokalaarin ääreen ja Seppo laittoi taas muutaman raudan lisää jokeen ja nyt ankka on pysynyt tarhassa. Onneksi ne ovat laumaeläimiä, eivät lähde huitelemaan pitkin poikin, paitsi jos useampi pääsee pihalle! Eilen satoi kaatamalla koko päivän ja oli aika viileä sää, mutta tosi hyvä siivoussää! Eipä tullut turhan hiki, kun riehui imurin kanssa, saimme taas talven varalle laitettua hillot ja kuivatut sienipurkit sängyn alle laatikkoon, se on viilein paikka koko mökissä. Siellä Seppo säilyttää maalit ja muut jäätyvät talven yli. Eli selvästi syksy lähestyy, koivukin jo vähän kellastuu. Paljon on vielä hommaa, asuntovaunu (jäi muuten maalaamatta taas) pitäisi lykätä traktoritallin perälle, jotta auto mahtuu sen jatkeeksi talveksi sinne. Sitten hälytyslaitteet pitäisi laittaa seinälle je kaikkea muuta pientä. Alkaa olla jo kiire, ei siksi että olisi jo syksy, vaan Sepon käsileikkaus on ensi viikolla ja sitten hänelle tulee kuukauden työtauko! Ai niin, kaupunkokodissa tapahtui! Istuskelin illalla kaikessa rauhassa telkun ääressä virkkaamassa, kun kuului hirveä rämähdys! Luulin jonkun ryntäävän ulko-oven läpi! Sitten huomasin, että eteisen vaatenaulakko rymähti lattialle! Samalla muistin, kun muutimme tänne ja pyysin Seppoa laittamaan makkarin seinälle hyllyn. Seppo sanoi ettei tuossa ”paperiseinässä” mikään hylly pysy ja vaatehyllykkö on eteisessä seinän toisella puolen eli miten se muka pysyisi samanlaisella paperiseinällä! Onneksi se ei pudonnut yöllä, olisin saanut tosi sätkyn! No, ei auttanut kuin alkaa siivoilla ja seinässähän oli aika rumat jäljet! Seuraavana päivänä soitin huoltoon ja lupasivat tulla korjaamaan seuraavalla viikolla, mutta voiko tuollaista telinettä edes käyttää, täytyy miettiä! Onneksi on kesä, eikä telineessä roikkunut painavia talvitakkeja!  


Tuossa se teline ja toinen ruma reikä näkyy kuvan yläkulmassa! Olen jo tutkinut nettiä, jos keksisin jonkun turvallisemman telineen tuon alle takkeja varten. Täytyy ottaa ensi kerralla mittanauha käyttöön. 







16.8.2022 tiistai

Pieksänjärven rannalla


Fillaroimassa iltasella ja samalla jahtaamassa kameran kanssa auringon laskua! Ajoin ensin City-marketin viereiselle rannalle, otin kuvan, mutta lasku jatkui vielä. Ajoin sitten pikavauhtia toiseen paikkaan ja onnistuihan tuo kuva hyvin. Mökillä jahtaan aina täysi kuuta ja täällä auringon laskua. Mökillä jahdattavana on myös nuo revontulet, en vaan ole vielä onnistunut edes näkemään niitä saati kuvaamaan. 


 




5,5 km auringon jahtausta


15.8.2022 maanantai

auringonlasku Kuuhankeella, Hande ja Joy ottivat
tämän kuvan ollessaan siellä kalassa


On se vaan niin, että mökki on nykyisin työleiri! Blogiakaan ei ehdi kirjoitella kuin täällä Haapakujalla! Eli olen taas täällä ja kävin heti pesemässä kaksi koneellista pyykkiä. Mökillä saunan terassilla oleva pesukone alkoi kiukutella, sen luukun lukossa on joku vika, eikä se suostu alkaa pesemään vaan vilkuttaa avaimen kuvaa. Onneksi täällä kotona on pesukone ja mikä vielä parempi on tuo talon pesutupa. Kävin hakemassa fillarini tuohon pihalle, pumppasin renkaat ja sitten se oli lähtökunnossa. Kamat kasaan ja menoksi äiteen kautta, vein hänelle pinon lehtiä luettavaksi. Tuli sitten reissulle matkaa noin 8 kilsaa ajellen rauhallisesti ja tutkaillen maisemia. Paljon oli väkeä liikkeellä, nuorisoa rannan tuntumassa, aika monta oli kokeilemassa kalaonnea mato-ongella, paljon liikkui väkeä fillareilla ja olipa järvellä muutama kanootillakin. Todella lämmin ja mukava ajelusää, vielä huomenna pitäisi lämpöä riittää, siis ajelemaan. Jospa lähtisin vähän myöhemmin, saattaisin nähdä auringonlaskun tuolla järvellä. Ai niin, päivitin tuon Smart-tv:n Handen avulla mesettämällä. Aikani napsuteltuani kaukosäätimen nappuloita, sain päivityksen ja sen jälkeen etsin Areenan. Sekin vei aikaa ja kun piti hakea Ruutu, en ollenkaan muistanut kuinka sen Areenan sain näkyviin! Lopulta molemmat olivat töllössä, mutta olivat mokomat muuttaneet niiden näkyvyyspaikkaa, nyt luultavasti löydän ne jatkossa, tai sitten en. Katson usein täällä Haapakujalla Areenasta tai Ruudusta ohjelmia, kun en voi katsoa niitä mökillä, meillä on joissain ohjelmissa eri makusuuntaus Sepon kanssa ja jostain syystä minä annan aina periksi! Aina päivitysten jälkeen on vaikeuksia löytää juttuja! Olen tämän huomannut esim. pankkien ja K-plussan appeissa, ABC loppui toimimasta kokonaan päivityksen jälkeen. Kun sitten opit löytämään kaikki jutut niistä, taas mokomat uusivat järjestelmän, saa taas ihmetellä ja etsiä. 

3. lakanamekko, nää on kivoja

mökin piha



 
tässä projekti numero 2, tehtävä sama
homma kuin edelliseen

tässä projekti numero 1, mummoni
vanha jalkalamppu, johon pitäisi
tehdä uusi verhous


illan fillarilenkki




rannalla tämmöinen teos, kuvaa jotain, en
vaan tiedä mitä










2.8.2022 tiistai

Taas Pieksämäellä! Aikamoinen ukkonen tänään ja vettäkin tuli reippaasti. Pesetin auton eilen tänne tullessani, mutta huomenna mökille mennessä ei pitäisi enää sataa, mökkitie kun on hiekkatie! Olen taas

kukat Antinkärjestä

ajellut nuo pikku nurmikot, eilen oli illalla sen verran kuivaa, onneksi en jättänyt täksi päiväksi. Toin taas kassillisen pyykkiä, koska mökillä ei oikein saa niitä kuivatettua, kun aina sataa! Sain tilattua kuun puoleen väliin tuon neljännen koronarokotuksen ja kävin myös vähän oikomassa näitä silmälaseja, kun  menivät kumminkin hiukka kieroon kaatuessani sinne koiratarhaan ja samalla tilasin silmälääkärin. Sen sain loppukuun paikkeille, en ole käynyt silmälääkärissä vuosiin. Minun pitäisi käydä joka toinen vuosi silmäpohjien vuoksi, koska iskällä ja äidilläkin on niitä muutoksia. On jäänyt käyminen tuon koronan ja muuton vuoksi ja nyt päätin käydä varaamassa ajan, saa sitten ensi talvena taas käydä ostamassa uudet rillit Pattayalla! 


tuli pikku ukkonen


tässä meidän Haapakujan pikku piha ja siellä
tuo hieno pöytä

löysin tämän muistikirjan aitasta, siihen olen raapustanut
Hollannin matkan, toisen Hollannin matkan Julian kanssa,
reissu Serbiaan, reissu Teneriffalle, kämpän ostoreissu
Thaimaahan eli osa reilu kymmenen vuotta vanhoja juttuja

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti